Nieuwbouw Kantoor Dow

Het hoofdkantoor van DOW is de blikvanger naast de Westerschelde tunnel van het nieuwe Maintenance Value Park, wat tevens door Cordeel is ontwikkeld en gebouwd. Het project bestaat uit twee delen: Het hoofdkantoor ontworpen voor 1000 medewerkers met daarnaast een werkplaats dat ruimte bied aan 47 personen. Als hoofdaannemer waren wij verantwoordelijk voor zowel het bouwkundige ontwerp als de coördinatie tijdens de uitvoering.

Alle werknemers en ondersteunende diensten van Dow Chemicals moesten van het terrein af. Wij gaven hen een goede optie door het hele Maintenance Value Park te ontwikkelen en het grote huisvestigingsprobleem van Dow op te lossen. Samen met Group A is er invulling gegeven om alle werknemers van Dow onder een dak te krijgen. Alle kantoor functies die eerst op het terrein zelf zaten zitten nu in een gezamenlijk hoogwaardig duurzaam gebouw. Klik hier voor meer info over het gebouw.

Het gebouw heeft als doel de medewerkers van Dow een comfortabele en veilige werkplek te bieden die voldoet aan de hedendaagse regelgeving. Veiligheid is voor zowel DOW als voor ons een belangrijk begrip tijdens de uitvoering van werkzaamheden. Vandaar dat vanaf de engineering rekening is gehouden met verschillende veiligheidsmaatregelen voor de uitvoering en gebruik van het gebouw.

 

 

Sector: 
Kantoren
Periode: 
03/07/2017 tot 01/04/2019
Locatie: 
Terneuzen
Architect: 
Group A
Oppervlakte: 
16.500m²
Design & Build: 
Cordeel Nederland
Opdrachtgever: 
Dow Benelux

Neem contact op

Vragen over dit project?

Neem contact op. We vertellen u er graag meer over.