Geschiedenis

2013

Midden 2013 neemt Cordeel Nederland BV een 50% participatie in Geelen Vastgoed & Bouw in Neer, nabij Roermond. Een echt familiebedrijf met een rijke historie dat dit jaar haar 120-jarig jubileum viert. De participatie is een eerste stap in een gefaseerde acquisitie. Met deze uitbreiding bedient Cordeel de totale Nederlandse markt. Onze expertises vullen elkaar sterk aan en in beide bedrijven staat de klant centraal.

Cordeel Nederland BV wil de huidige groei, op autonome wijze, doorzetten. Met een frisse blik op de toekomst blijven we bestaande en nieuwe relaties ondersteunen in hun opslag-, productie- en huisvestingsvraagstukken.

2012

Cordeel Nederland BV bouwt zijn onderhoudsafdeling verder uit. Ze richt een aparte afdeling op voor planmatig onderhoud, adhoc onderhoudswerken en kleine verbouwingen; de afdeling Vastgoedservice. Door gestage groei wordt een omzetniveau van €85 miljoen bereikt.

2011

Cordeel Nederland BV gaat voluit voor duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Dankzij de bouw van een nieuw kantoor in Zwijndrecht, met bijbehorende werkplaats, is Cordeel perfect gewapend voor de toekomst.

Er werken ruim 100 mensen bij Cordeel Nederland BV ondersteund door eigen productiefaciliteiten en engineeringteams. We realiseren niet alleen projecten in Nederland

2003

De integratie van Mabuwat binnen de groep is volledig voltooid en Cordeel gaat in Nederland verder onder de naam Cordeel Nederland BV (Cordeel BV verdwijnt). De vestiging in Zwijndrecht wordt het hoofdkantoor en de nevenvestiging in Vlissingen stuurt de projecten in Zeeland aan.

1999

Om de continue groei in Nederland verder te structureren, neemt Cordeel in 1999 Mabuwat over. Zo verwerft Cordeel een uitvalbasis in Zwijndrecht en Vlissingen. De eerste jaren na de overname blijft het bedrijf opereren onder de naam Mabuwat.

1980

Na een sterke expansie in de jaren ’70 en ’80 realiseert Groep Cordeel vanaf de tweede helft van de jaren ’80 ook bouwprojecten in Nederland. Cordeel BV wordt opgericht en vestigt zich nabij Rotterdam.

1979

Dirk en Marc Cordeel, de zonen van Ghislain Cordeel, nemen de leiding van het bedrijf over.

1934

De heer Ghislain Cordeel richt aannemingsbedrijf Cordeel op in Sint-Niklaas. Het begin van de rijke geschiedenis van Groep Cordeel.