07/01/2019 - Cordeel bouwt immens betonnen bulkloods voor E.B.S.

Voor European Bulk Services (E.B.S.) is in de Laurenshaven (Botlek-Rotterdam) op 21 december de laatste betonstort voor de nieuwbouw bulkloods met vlakloods uitgevoerd en zijn de eerste gebouwdelen reeds door de klant in gebruik genomen. 

Voor dit immense betonnen bouwwerk met een lengte van 225 meter en wanden van 16 meter hoog zijn in totaal ca. 2.600 betonwagens nodig geweest. Op de bulkloods, bestaande uit 25 bulkvakken, worden door een nevenaannemer  high tech verrijdbare dakluiken op rails gemonteerd.  Met een kadekraan kan E.B.S. straks de droge bulk producten direct vanuit schepen in de loods lossen en andersom.  De vlakloods van 8000m2 met een vast dak met een vrije overspanning van 55 meter staat direct tegen de bulkloods aan. Via een doorvoervak in de bulkloods is het mogelijk om bulkgoederen tussen de twee gebouwen over te slaan wat voor extra overslag en opslag flexibiliteit zorgt.

De afgelopen jaren heeft Cordeel reeds 125.000m3 aan bulkloodsen mogen bouwen voor E.B.S. Na gereedkoming  van dit project  is de door ons gebouwde gesloten opslagcapaciteit van E.B.S. uitgebreid naar totaal 251.000m3. In totaal heeft E.B.S. dan 691.000m3 aan gesloten opslagcapaciteit waarmee de positie van EBS als marktleider voor de gesloten opslag van droge bulk producten in de haven van Rotterdam verder wordt verstevigd. 

 

Neem contact op

Vragen over dit bericht of andere zaken binnen Cordeel?

Neem contact met ons op. We vertellen u er graag meer over.