18/12/2018 - Cordeel bouwt verder aan een jarenlange relatie met Vopak

In de haven van Rotterdam gaat tankopslagbedrijf Vopak haar Botlek-terminal uitbreiden. Wij hebben de opdracht gekregen voor de engineering en realisatie van een tankput voor vijftien opslagtanks, de fundaties voor het onderstation, weegbrug en leidingbruggen. Onze expertise op het gebied van veiligheid heeft een belangrijke rol gespeeld bij het toekennen van deze mooie opdracht. De grondwerkzaamheden voor het heiwerk zijn inmiddels gereed. 
Op de bestaande terminal wordt de tankput voor vijftien nieuwe roestvrijstalen opslagtanks gerealiseerd met een capaciteit van 63.000 m3 voor onder andere styreen.

In goede samenwerking met Vopak en Fluor heeft ons engineeringsteam het ontwerp van de tankput sterk geoptimaliseerd met niet enkel oog voor de realisatie, maar ook vooral gericht op veilige operatie en het latere onderhoud van de tankput.
De relatie met Vopak gaat terug tot de jaren tachtig en is gestart in de haven van Antwerpen met werkzaamheden voor destijds Pakhoed. Sindsdien hebben wij voor Vopak diverse uitdagende projecten mogen realiseren in België en Nederland.

Met onze VCA Petrochemie en ISO veiligheids- en kwaliteitsprocedures zijn wij in staat om deze uitdagende werken volgens de strengste veiligheids- en kwaliteitscriteria uit te voeren.

Neem contact op

Vragen over dit bericht of andere zaken binnen Cordeel?

Neem contact met ons op. We vertellen u er graag meer over.