12/04/2018 - Cordeel Nederland opent haar deuren tijdens Girlsday 2018

We kunnen er geen genoeg van krijgen! Cordeel opent voor de vijfde keer haar deuren tijdens de landelijke Girlsday. Over de hele dag brengen vandaag 50 meisjes van het Walburg college een bezoek aan ons bedrijf.  Dit bezoek maakt onderdeel uit van het initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om meisjes al op jonge leeftijd te interesseren voor onder andere de bouw.

Binnen onze organisatie juichen wij diversificatie toe en hebben inmiddels een steeds groter aantal vrouwelijke collega’s die diverse technische beroepen als uitvoerder, werkvoorbereider, calculatie en BIM/CAD engineer uitvoeren. Om die reden ondersteunen wij graag dit initiatief en hopen wij als bedrijf deze meisjes te mogen inspireren om later te kiezen voor een boeiende loopbaan in de bouwbranche. 
    
Om de meisjes een goed beeld te geven van onze activiteiten zullen een (vrouwelijke) calculator, constructeur, werkvoorbereider en uitvoerder aan het woord komen. Het hele arbeidsproces en het werken in de bouw (wat bekend staat als een mannenwereld) zullen aan bod komen. In groepen werken de meisjes aan een opdracht: het tekenen, berekenen en het bouwen van een gerenoveerde kamer van een Moeder Kind Centrum en een recreatieruimte. Hierbij moet de kamer voldoen aan de volgende eisen: in de eerste kamer moeten alle installaties met betrekking tot de verzorging van de baby en moeder aanwezig zijn en in de ruimte ernaast moet de focus liggen op comfort voor het hele gezin.

De opdracht is gebaseerd op een eigen project van Cordeel Nederland; het herinrichten van het Moeder Kind Centrum voor het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis te Goes. Het toekomstige MKC gaat diverse eenpersoonskamers, twee tweepersoonskamers, verloskamers, aparte kamers voor dagbehandeling, couveuse suites en een couveuse afdeling omvatten met veel aandacht voor het comfort voor het gezin. 
 

Neem contact op

Vragen over dit bericht of andere zaken binnen Cordeel?

Neem contact met ons op. We vertellen u er graag meer over.