10/10/2018 - Cordeel sponsort SUS-ateliers met duurzaam project ’t Hoge Nesse

De SUS-ateliers zijn ateliers van de Hogeschool Rotterdam, afdeling Bouwkunde, waar duurzame projecten worden ontwikkeld, uitgewerkt, gebouwd en onderzocht. Verschillende studenten gericht op bouwfysica, installaties, constructie, bouwtechniek, ontwerp, BIM en uitvoering werken samen aan echte projecten die ook uitgevoerd worden. 

Cordeel is steeds vaker te vinden op bedrijvendagen die op de hoge scholen georganiseerd worden en het project bevindt zich maar op een paar km afstand van ons kantoor. De stap was voor Nick Boogaards van de SUS-ateliers om zich aan Cordeel voor te stellen daarom niet groot. Bij het horen van het project hebben wij als bedrijf, die zelf duurzaamheid hoog in het vaandel heeft zitten, toezegging gegeven om hier doormiddel van een sponsoring een steentje aan bij te dragen. Rondom het project zijn inmiddels bouwhekken van Cordeel geplaats. Ook staat er een container op de bouwplaats en zijn de PBM’s verstrekt. Onze eigen SHE-manager volgt het project op de voet en zal frequent de veiligheid op de bouwplaats controleren.   

Om het gebouw duurzaam te voeren, is gekozen om alleen maar biobased producten te gebruiken. Wanneer dit niet mogelijk is, wordt er gezocht naar te hergebruiken materiaal. De energie wordt opgewekt door PV-glas in het kasdak en twee windmolentjes. Het water wordt zoveel mogelijk hergebruikt en om de warmtevraag te beperken, is het gebouw extreem goed geïsoleerd. Om het energieverlies van de ventilatie te beperken, wordt er gewerkt met een warmte-terug-winsysteem en dient de door de kas voorverwarmde lucht als aanvoer voor het ventilatiesysteem. 

Het gebouw zal op een innovatieve manier net als het park de connectie tussen de mens en de natuur versterken. Het natuureducatiecentrum zal deels opgaan in zijn omgeving door de ronde dakvorm bedekt met een beloopbaar grasdak. In de kas komt een theehuis en een tentoonstellingsruimte. Verder zullen er nog ruime prettige klaslokalen en een vergaderruimte voor 6 personen zich komen te bevinden in het gebouw. 

 

Neem contact op

Vragen over dit bericht of andere zaken binnen Cordeel?

Neem contact met ons op. We vertellen u er graag meer over.