15/11/2017 - Eerste paal bulkopslagloods EBS Laurenshaven

De eerste paal is geslagen voor het “Eaglet Project” aan de Laurenshaven in Botlek-Rotterdam. Voor Cordeel Nederland B.V. is dit inmiddels al het derde project op rij in opdracht van European Bulk Services (EBS) B.V. De opdracht behelst het ontwerp en realisatie van een bulkopslagloods met een opslagcapaciteit van 126.000 m3.

Op uitnodiging van de heer Jan de Wit, algemeen directeur van EBS, werd de eerste paal geslagen door de heer Alexis Fontein, directeur eigenaar van Hudig & Veder, één van de launching customers voor de nieuw te bouwen loods in aanwezigheid van een delegatie van het Havenbedrijf Rotterdam, EBS, Hudig & Veder, Heilig en Cordeel.

Cordeel heeft het project Design & Construct aangenomen waarbij het ontwerp door onze eigen engineeringsafdeling is uitgewerkt op basis van een door EBS en haar klanten bepaald concept met een hoge graad van operationele flexibiliteit . Het project is voor Cordeel een vervolg op de eerder dit jaar in gebruik genomen loods aan de Laurenshaven en een eerder gerealiseerde vlakloods voor opslag van agri producten op de Europoort terminal van EBS.

De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang en lopen door tot Q3/2018. Het ontwerpen en realiseren van loodsen voor opslag van droge bulk is één van de nichemarkten waarin Cordeel sinds de jaren tachtig een bijzondere expertise heeft opgebouwd.

Neem contact op

Vragen over dit bericht of andere zaken binnen Cordeel?

Neem contact met ons op. We vertellen u er graag meer over.