13/03/2019 - Integraal aanbieder in prefab sandwich wanden met steenstrips

Op het project Vinkenplein in Bilthoven worden voor verscheidene gevels gebruik gemaakt van prefab sandwich wanden met steenstrips afkomstig uit onze eigen fabriek in Temse (BE). De wanden worden “kant-en-klaar” aangeleverd op de bouwplaats.

Het gebruik van prefab elementen heeft verschillende voordelen. Er is op de bouwplaats aanzienlijk minder werkruimte nodig bij een just-in-time aanlevering, de bouwoverlast voor de buren wordt beperkt en het modulair prefab bouwen draagt bij aan een verhoogde veiligheid op de bouwplaats. De elementen zijn dampdoorlatend, 100% waterdicht, hebben een hoge isolatie waarde en maken een kortere bouwtijd mogelijk. Een bijkomend voordeel is dat de elementen worden geproduceerd in onze eigen prefab betonfabriek met verwarmde opslag van granulaten, zodat de elementen onafhankelijk van de weeromstandigheden geproduceerd kunnen worden met een constante geborgde kwaliteit.

Een prefab sandwichwand bestaat uit een constructieve betonwand, thermische isolatie en steenstrips. De steenstrips worden in onze eigen fabriek in Temse tegen de isolatie aangebracht, waarna de wanden conform wens van de opdrachtgever terugliggend zijn gevoegd. Er is een grote keuze in steenstrips en mogelijke vormen van de prefab wanden waardoor wij kunnen inspelen op de door de architecten gewenste vormgeving van de gebouwen. Naast het produceren van betonwanden met steenstrips maken wij ook prefab sandwich elementen in glad beton op kleur of met een print in de buitenschil. 

Deze wanden worden voornamelijk gebruikt bij seriematige woning- en utiliteitsbouw, zowel bij renovatie als bij nieuwbouw.

Het project Vinkenplein omvat 6 commerciële ruimtes met een stallinggarage en 30 appartementen.

 

Neem contact op

Vragen over dit bericht of andere zaken binnen Cordeel?

Neem contact met ons op. We vertellen u er graag meer over.