12/11/2018 - Nieuw multifunctioneel sportcentrum vervangt sportcomplex ‘De Eendraght’

De voorbereidingen voor het nieuw te bouwen sportcentrum in Hellevoetsluis met meerdere zwembaden, een sporthal en een fitnessruimte zijn volop in gang. Eind 2018 starten onze bouwwerkzaamheden en wordt het sportcomplex ‘De Eendraght’ vervangen voor een nieuw multifunctioneel sportcentrum. Hiermee speelt de Gemeente Hellevoetsluis in op de kwaliteitseisen en maatschappelijke behoeften van deze tijd. De verwachte oplevering is in 2021.

Wij hebben als bouwende partij de Design & Build overeenkomst mei jl. ondertekend. Met dit type contract zijn wij verantwoordelijk voor zowel het ontwerp als de realisatie. Met een team van zwembadspecialisten bestaande uit Cordeel, Slangen + Koenis Architecten en Van Dorp Installatietechniek is er hard aan gewerkt om een duurzaam functioneel en goed exploiteerbaar gebouw te ontwerpen. De slimme schakeling van functies en transparantie zorgt er straks voor dat jong en oud zich bij aankomst met één blik eenvoudig kunnen oriënteren.  

De vormgeving en materialen van het gebouw zijn geïnspireerd op de rijke industriële en maritieme geschiedenis van Hellevoetsluis. Het lokaal geïnspireerde waterlandschap zal straks ook in het recreatiebad terug te zien zijn. 

Het ontwikkelen en bouwen van zwembaden en sportcentra is binnen de groep Cordeel inmiddels uitgegroeid tot een specialisme. 
 

Neem contact op

Vragen over dit bericht of andere zaken binnen Cordeel?

Neem contact met ons op. We vertellen u er graag meer over.