13/12/2017 - Officiële opening extra nieuwbouw en refit locatie Feadship Royal Van Lent in Amsterdam

Door de directie van Royal Van Lent is afgelopen maandag een eerste kielblok gestort ten behoeve van de realisatie van de extra nieuwbouw en refit locatie voor Royal Van Lent te Amsterdam. De te bouwen superjachten worden op de dokvloer afgesteund middels kielblokken. Afgelopen tijd heeft Cordeel al ruim 1000 heipalen en de damwanden voor het dok aangebracht. 

Cordeel heeft het droogdok inclusief de funderingen voor de bovenbouw als Design & Build project aangenomen. Het dok zal circa 5500 m2 groot worden met een hal van 170 meter lang en 28 meter hoog. Hierdoor is het mogelijk om jachten te bouwen tot 160 meter lang.   

Wereldwijd staat Nederland goed aangeschreven op het gebied van de bouw van megajachten. Volgens Feadship Royal Van Lent is de bouw van de extra nieuwe locatie nodig om aan de vraag naar steeds grotere en luxere jachten te kunnen blijven voldoen. 
Cordeel heeft al veel ervaring opgedaan in deze branche met o.a. de bouw van meerdere droogdokken voor diverse opdrachtgevers werkzaam in de  scheepsbouw. 

Neem contact op

Vragen over dit bericht of andere zaken binnen Cordeel?

Neem contact met ons op. We vertellen u er graag meer over.