Multifunctioneel sportcentrum

Het duurzame aspect van de woningen wordt versterkt door een gasloos Warmte Koude Opslag (WKO). Voor dit installatie concept wordt er gebruikt gemaakt van een collectieve bron in de buurt van het gebouw. Het dak zal worden voorzien van PV-panelen die hiermee energie opwekt voor gebruik van de algemene ruimtes in het complex.

Het nieuwe sportcentrum bestaat uit een fitnessruimte, drie zwembaden, kleedruimtes, kantoren, horeca en een grote sporthal met tribune. Naast het programma voor het gebouw hebben wij ook doorkijk gemaakt naar de invulling van het entreegebied voor het complex door middel van een originele “Kiss & Ride” strook in de vorm van een hardloopbaan.

De accommodatie krijgt een hoge ambitie op het gebied van duurzaamheid. de GPR scoort op alle onderdelen ruim boven het gevraagde, er wordt voldaan aan de gestelde BENG-eisen en het gebouw heeft een EPC van 0,37! De CO2-reductie is voor de gebouwgebonden energie (EPG) uitgekomen op maar liefst 94% en voor het in gebruik gebonden deel (GPR zwembad) op 51%.

Sector: 
Utiliteitsbouw
Periode: 
21/12/2018 tot 18/12/2020
Locatie: 
Hellevoetsluis
Architect: 
Slangen + Koenis
Oppervlakte: 
8.500m²
Opdrachtgever: 
Gemeente Hellevoetsluis

Neem contact op

Vragen over dit project?

Neem contact op. We vertellen u er graag meer over.