Museum Voorlinden

Met de nieuwbouw van het museum Voorlinden krijgt een van de belangrijkste particuliere verzamelingen beeldende kunst van Nederland een permanent onderkomen. Het tentoonstellingsgebouw zal ruimte bieden aan wisselende exposities, de vaste collectie en ruimtes voor permanente werken.

Bij museum Voorlinden is boven op een betonlaag van 1,2 meter dik een extra laag wapening aangebracht voor de zeer zware stalen sculptuur Open Ended. De vloerbelasting is in de zaal van Open Ended circa 2.000 kg/m2. Dit is tweemaal groter dan in de rest van het museum.

De realisatie is door de opdrachtgever ondergebracht bij 11 verschillende partijen. Cordeel Nederland is de hoofdaannemer van de bovenbouw en heeft tevens de hoofd coördinatie van het gehele project. Het afwerkingsniveau bij dit project is uitermate hoog.

Bron foto: voorlinden.nl

Sector: 
Utiliteitsbouw
Periode: 
01/10/2014 tot 01/10/2015
Locatie: 
Wassenaar
Architect: 
Kraaijvanger
Oppervlakte: 
6.700m²
Opdrachtgever: 
Caldic Collectie BV

Neem contact op

Vragen over dit project?

Neem contact op. We vertellen u er graag meer over.