Onderhoudsbasis Borssele Ørsted

Ørsted zorgt niet alleen off-shore maar ook on-shore voor energie. De nieuwe duurzame onderhoudsbasis wordt de eerste vestiging van de Deense firma in Nederland. De uitdagende bouwlocatie zal dienen als standplaats en vertrekpunt voor Ørsted gedurende de bouw en onderhoud van het windmolenpark Borssele 1+2 gelegen op 22km in zee.

Op de locatie in de Buitenhaven van Vlissingen komt een kantoor met bijbehorende opslag, waarvan uit er vier boten iedere dag van en naar het windpark Borssele zullen varen gedurende de bouw en onderhoud van het windmolenpark op zee. Het grond- en waterwerk op de locatie is een uitdaging gezien het feit dat het naastgelegen centraal station van Vlissingen. De treinsporen liggen binnen 5 meter van onze bouwplaats. Aan de andere zijde van de locatie ligt het drukke verkeerspunt voor de buitenhaven van Vlissingen.

Niet alleen het windemolenpark zal duurzame energie opwekken. Ook het onderhoudsgebouw zal doormiddel van geavanceerde technieken o.a. zonnepanelen meer energie opwekken dan het verbruikt.

 

Sector: 
Kantoren
Civiele werken
Periode: 
01/11/2018 tot 31/07/2019
Locatie: 
Vlissingen
Architect: 
Witteveen + Bos
Oppervlakte: 
2.100m²
Opdrachtgever: 
Ørsted

Neem contact op

Vragen over dit project?

Neem contact op. We vertellen u er graag meer over.